Er tiden inne for å bytte ut den gamle senga, da er det noen få ting du bør tenke på. En seng bør holde minst 20 år, så hva du skal gå for denne gangen, avhenger mye av hvilken livssituasjon du er i. Har du ikke kjøpt seng siden det gale 90-tallet, eller kanskje du aldri har gjort et så stort innkjøp før, da kan det være lurt å lese denne artikkelen. Nedenfor finner du flere tips som kan være til hjelp for å finne den sengen du trenger.

Finn ut hva du trenger

Senger fins i mange typer, slik som kontinentalseng, rammemadrass og regulerbare senger. Alt avhengig av om du er enslig eller har en stor familie, så kan disse tingene spille en viktig rolle for deg. Før du ser mer på dette må du ta stilling til dette:

1.Soverommet

Hvor stort er soverommet, ligger det i første eller andre etasje, er ting du må tenke over. Ønsker du deg en stor kontinentalseng, bør rommet ha minst 1 meter romplass på sidene og i enden. Ønsker du en seng du kan strekke ut ved behov, kan du ta målene av rommet slik at du kan velge seng deretter. Husk at du skal kunne åpne klesskap og døra til rommet uten at det er problem. Det skal også være rømningsvei.

2.Budsjettet

En ny seng er et nødvendig, men spenstig innkjøp. Det er viktig at man finner den rette sengen før man bestemmer seg. Velg derfor å kjøpe seng på nett, slik at du kan prøve sengen i opptil 100 dager, 30 dagers rentefritt kjøp og fri frakt helt hjem til huset.

3.Komforten

Men det de fleste glemmer, er at senga skal følge med en i mange år. Det er her man skal legge grunnlaget for et sunt liv, der man sover godt og får nok hvile. Mange ligger i en seng som ikke passer til dem, enten det er fordi den er for hard eller ikke har nok funksjonalitet. Selv om man har en travel hverdag, så bør man ikke la søvnen overlates til tilfeldighetene. En patent som brukes på disse sengene er komfortsoner som tar hensyn til kroppens anatomi.

Har du veldig vondt i skuldrene på natten, så er det ikke sikkert du må til fysioterapeut av den grunn. Det kan være at sengen din er for hard. Har du derimot lett for å våkne mange ganger i løpet av natten, så trenger du kanskje noen støttefunksjoner som gjør at du ligger bedre.

For mer inspirasjon til din nye seng

Har du ikke funnet den sengen du vil ha, eller ikke vet hvordan du skal få den installert? Da kan det hende vi har løsningen for deg. Bedre Netter er kjent for sine senger med dansk kvalitet. Det har allerede mange nordmenn oppdaget og gjort noe med. Velg netthandel da det gir deg mer oversikt på et sted, slik at du kan gjøre de riktige valgene som skal sørge for at du sover godt også i fremtiden.