Stadig flere nordmenn får opp øynene for hvor effektivt og praktisk det kan være å trene hjemme. Du trenger ikke å betale dyre medlemskap til treningssenteret, og du kan trene akkurat når du vil. Har du dessuten et rom som står ubrukt i boligen – da bør du ta fatt på oppgave å gjøre det om til et fullverdig hjemmegym.

Det grunnleggende, underlag og gode festepunkter

Et treningsrom bør ha et rom som tåler en støyt, men det er ofte nok med et robust laminat. Den kan kompletteres med treningsmatter eller egne egnede underlag der du vet at gulvet vil være ekstra utsatt for slag og vekt.

Dessuten bør du først som sist passe på at det er gode festepunkter i tak og på vegger. Da er det enkelt å henge opp alt fra ribbevegg til pull up-stang, Dessuten er det mange som har fått med seg at turnringer faktisk kan passe fint i et hjemmegym. Disse svært enkle ringene gjør det lekende lett å gjøre pull ups, som dessuten aktiverer kjernemuskulaturen mer enn tilsvarende øvelser med en fiksert stang.

Kompletter med mer utstyr etter hvert

Den kan være fristende å fylle opp et hjemmegym med alt fra vektstenger til sykkelrulle, men det er lurt å ta det med ro i begynnelsen. Du har sikkert en treningsmatte allerede, og det er smart å prøve ut hvor i rommet det egentlig er best å drive med de forskjellige øvelsene.

Det tar tid å komme seg til rette i et hjemmegym, og faktorer som ventilasjon og oppvarming vil selvfølgelig variere i løpet av året. Det kan hende at du er nødt til å komplettere med ekstra kjøling, eller kanskje en varmepumpe som kan gi både kulde på varme dager, og rimelig oppvarming om vinteren.

Det er ikke mange som angrer på å ha laget et hjemmegym, så begynne planleggingen i dag.