For mange kan det være overveldende å planlegge en reise til Kenya med safari. Vi har derfor laget en enkel guide som vil ta for seg noen av de viktigste tingene du trenger å vite før du reiser på safari i Kenya.

Når du bør reise

Den mest populære tiden å reise til Kenya er mellom Juni og Oktober. På denne tiden er det tørt i Kenya. Det er best å unngå april og mai: på denne tiden er det reinsesong i Øst-Afrika. Om du ønsker å få med deg den årlige migrasjonen av gnuer bør du reise til Kenyas Masai Mara reservat mellom juli og oktober.

Hvor du bør reise

Kenyas mest populære destinasjon for safari er Masai Mara nasjonalpark. Om du ønsker å se dyr som løver, geparder og leoparder er dette den rette plassen for deg. Andre populære parker er Samburu og Lake Nakuru nasjonalpark. Samburu er kjent for elefanter, mens Lake Nakuru er kjent for nesehorn og flamingoer. Det er også verdt å reise til Laikipia, Chylulu Hills og Amboseli.

Hvordan du burde kle deg for en safari

Når du skal på safari er det viktig at du prioriterer komfort fremfor stil. Du bør unngå hvit, og lyse farger. Prøv i stedet å tilpasse deg landskapet med dyrevennlig grønnfarge og khaki farge. Du bør også prøve å unngå svart og blåfarge, disse fargene er kjent for å tiltrekke seg tsetsefluer. Gå for lett bomull, lange bukser, og skorter med lange armer for å beskytte mot torner og bitt fra insekter. Husk også godt fottøy!

Finn en passende safari i Kenya

Om du kunne tenkt deg hjelp med å planlegge safarireisen din til Afrika kan du besøke safaritours.no. Safaritours.no tilbyr rundreiser som er tilrettelagt til dine behov. Rundreisen gjennomføres av en kompetent reiseleder slik at du er garantert en fantastisk opplevelse. Les mer her.