Det å ha tepper på gulvet, enten i form av vegg-til-vegg-tepper eller løse tepper, ser ut til å gå av og på mote i intervall.

Går vi noen tiår tilbake så var dette vanlig i alle hjem. Så forsvant det nærmest helt, for så å komme tilbake nå.

De fleste som velger tepper i dag gjør det gjerne for skjønnhetens skyld og i form av mindre løse tepper, men det er dem som også velger heldekkende tepper både på soverom og andre oppholdsrom. Men vi ser sjelden vegg-til-vegg-tepper i stuer slik vi gjorde på 70- og 80-tallet.

Fargevalg

Fargevalget ser også ut til å endre seg med moten. Tidligere var gjerne skarpe farger veldig på mote, mens i dag ser det ut som det er mer duse og nøytrale farger som velges. Især på de heldekkende teppeløsningene.

Når det gjelder tepper i form av mindre tepper under bord og andre gjenstander brukes det mer spreke farger ved at disse teppene er ment til å skape kontrast og ikke være der for å ha en isolerende effekt som gjerne heldekkende tepper blir brukt til. Og da gjerne i eldre hus som kan ha en tendens til å være gulvkalde.

Det er mange typer tepper å velge mellom. Alt etter bruksområde.

Du finner flosstepper, ulltepper, saueskinnstepper og mange andre syntetiske tepper.

Tepper skaper både liv og varme i hjemmet ditt. Et rom med teppe vil føles mykere og mer harmonisk enn et rom uten. Tepper er også en perfekt romdeler og du kan enkelt skape forskjellige soner ved hjelp av tepper hvis du har åpen planløsning. Og det er nok her vi finner årsaken til at tepper igjen har kommet på moten. En ny og innovativ måte å tenke rundt bruk av tepper.

Men det er viktig at du tenker over farger og materialbruk når du velger teppe.