Dagens kjøkkenløsninger har ikke de samme begrensningene som fortidens kjøkken. Tidligere var du mer bundet av hvor de tekniske løsningene befant seg som vannrør og tre-faset strømtilkobling.

I dag står du mye friere. Spesielt til hvor den 16 ampers tre-fasede strømkontakten befinner seg fra gammelt av.

Det er stort sett koke-enheten som krever en tre-fases kontakt i dag. Ikke steke-enheten. Den krever stort sett kun en 16 ampers jordet to-faset kontakt. Noe som gjør plasseringen av stekeovnen mye mer fleksibelt.

Mange flere tekniske løsninger på markedet

Dette har gjort at det er kommet langt flere løsninger på markedet når det gjelder komfyrer og stekeovner. Mens man før hadde alt samlet på ett sted, i en enhet, kan man i dag finne løsninger hvor koketopp befinner seg på et helt annet sted på kjøkkenet enn eksempelvis stekeovnen. Det er heller ikke uvanlig å ha flere stekeovner i et større moderne kjøkken i dag, om ønskelig.

Velg friere hvor enhetene skal stå

Når enhetene ikke lenger trenger så spesifikke krav til verken strømstyrke eller helt spesielle strømuttak så har muligheten til å stå friere til hvor man plasserer dem økt. Man kan eksempelvis plassere stekeovnen helt på motsatt side enn for eksempel kokeplaten.

Friere funksjonsvalg

Ved at man nå kan separere disse to ulike funksjonene som koke og steke/bake, kan man også langt mer bestemme hvilke funksjoner man ønsker på de ulike enheter, og dermed også hvor mye penger man ønsker å legge ned i de ulike enhetene. Dette er det mye bra økonomi i. Ønsker man kun en enkel koketopp så velger man dette, uten at dette påvirker funksjonsmulighetene, kvaliteten eller prisen på steke-enheten, og visa versa.

Stor forskjell i kvalitet og pris på ovner og koketopper

Når utvalget øker, så øker også faren for feilkjøp. Det er veldig viktig at man tenker gjennom hvilke funksjoner de ulike enhetene bør ha for å oppfylle familiens krav.

Det kan i den sammenhengen være en ide å ta en titt på ulike nettsider som for eksempel best i test ovn.