Ukulele er et strengeinstrument få nordmenn har et forhold til bortsett fra at de kjenner det igjen når de ser en.

For andre litt mer interesserte er dette et spennende instrument som gir en litt annerledes lyd enn gitar, og som ser litt spesiell ut ved at den er så liten i størrelse.

Når først interessen er vekket for dette instrumentet så dukker gjerne noen naturlige spørsmål opp, som hvor lett eller vanskelig det er å spille på, med mer. Vi skal i denne artikkelen prøve å svare på de tre mest vanlige spørsmål om ukulele.

Er ukulele lett å lære?

De som har greie på dette instrumentet, sier at det er meget lett å spille på. Du kan faktisk spille ganske så mange sanger kun ved å kunne tre eller fire akkorder.

Instrumentet er så lett å lære at mange mener at det bør være et instrument som flere gir en rask innføring i på skolen.

Er det lettere å lære å spille ukulele enn å spille gitar?

De som virkelig har greie på strengeinstrumenter, påstår at ukulele er langt lettere å lær seg å spille på enn gitar. Ukulele har kun fire strenger, og ikke fem som gitaren har. Bare der har du en av årsakene til at instrumentet er lettere å lære enn gitar. I tillegg brukes ukulele mest som et rytmeinstrument, noe som gjør at det er lettere å lære enn eventuelt å spille solo.

Hvor lang tid tar det å lære seg å spille ukulele?

Hvor lang tid det tar å lære seg å spille ukulele varierer selvsagt fra person til person, og hvor mye tid du er villig til å legge ned i prosjektet. Men ved at du kan spille mange sanger kun ved tre eller fire akkorder så øker dette motivasjonen veldig slik at man ønsker å øve oftere. Det finnes mange nettsider som gir en grunninnføring i å spille instrumentet, i tillegg til at du selvsagt har YouTube som et greit oppslagsverk. Og selvsagt kurs. Det finnes mange som tilbyr kurs i å spille ukulele.