Drømmer du om nytt bad? Eller vil du bare oppgradere ditt eksisterende bad? Det finnes flere grep du kan gjøre for å gi badet et skikkelig løft, men det finnes også fallgruver. Tenk derfor igjennom disse tre tingene før du begynner.

1. Bruk rikelig med tid på å tenke igjennom stil

Hvis du skal designe badet fra scratch, tenk nøye igjennom: Hva vil du føle når du går inn? Varme? Vektløshet? Eksklusivitet? Eller at du er i naturen? Vær åpen for ulike stilarter, men vær forsiktig med å la deg rive med av de nyeste trendene. Husk at du fort også kan gå lei av dine egne valg etter en stund. I tillegg kan spennende detaljer og farger, og generelt ting i dårlig kvalitet, ofte bli irritasjonsmomenter over tid.

2. Tenk helhetlig

Når du har valgt stil, sørg for å gi badet et helhetlig preg og at alle elementene passer med hverandre. Velger du for eksempel en delikat dusjvegg i minimalistisk skandinavisk design, må du for all del ikke kombinere dette med overdådige detaljer på badet ellers. Er det allerede synlig slitasje på flere ting, som servant, dusj og fliser, bør du kanskje vurdere å ta hele badet på én gang istedenfor å bringe inn ett nytt element på et ellers “skittent” bad.

3. Ikke glem belysning

Et lekkert design kan fort falle i grus dersom ikke belysningen er ordentlig gjennomtenkt. Muligheten til å dimme ned lyset i taket er essensielt for å kunne koble av i dusjen eller badekaret. Sørg også for å ha mer enn én lyskilde. For eksempel kan du gå for et speil med innebygd LED-lys eller lamper til veggbelysning. Alternativt kan du vurdere små hengende lamper som gir ekstra lys der du står foran speilet. Disse valgene slår sjelden feil så lenge de er gjennomtenkt.